Går du i tankar om att skola om dig kan det klassiska gamla yrket rörmokare faktiskt vara att ta i beaktande. De som utbildar sig till VVS-montörer eller VVS-ingenjörer har stora chanser att ta ett jobb efter examen. Det är ett kreativt yrke som också kan ge lite hjältestatus när nöden är framme för den som beställer rörmokare.

Var finns jobben?

Som rörmokare i göteborg har man även möjlighet att arbeta i hela landet. Driver du egen firma har du större möjlighet att bestämma hur och var du vill jobba som rörmokare. Enbart om du söker efter rörmokare göteborg finner du en hel uppsjö med många duktiga rörmokare.

Arbetsförmedlingens nya rapport

En rapport har visat att rörmokaryrket har en stadigt uppåtgående trend. Men många arbetsplatser kräver gymnasie- och t.o.m högskoleutbildning. Speciellt om du riktar in dig på fastighet- och VVS-teknik. Det är längesedan rörmokaryrket var något man valde för att man inte hade läshuvud. Idag är yrket ytterst komplicerat i många delar och utrustningen kräver att man kan ta till sig avancerade instruktioner, även på engelska. En sak som är säker om man väljer att bli rörmokare är att man inte får vara rädd för att skita ned händerna. Oavsett hur tekniken gått framåt vad gäller rörmokarens utrustning måste en rörmokare emellanåt ändå använda de mest komplicerade verktygen han har, nämligen sina händer. Rörmokare är också ett av de yrken som man inte anser ska kunna ersättas av maskiner inom en överskådlig framtid.

Kreativt yrke

Det som lockar många är att det är ett kreativt yrke, där du också har goda möjligheter att bestämma din arbetsdag själv. Speciellt om du driver egen firma. Många tycker också att det är roligt att bli duktig på ett hantverksyrke. Att man sedan räddar vardagen för strandsatta t.ex. vid en översvämning i hemmet och får lite hjältestatus på kuppen är säkert en fin bonus.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *