En plattsättare är inte som man kanske tror, en som lägger plattor utomhus. den som gissade på att det har med plattor att göra, har ändå rätt, då det faktiskt handlar om kakelplattor. Plattsättare är ett yrke som har blivit mer och mer populärt genom åren. För att bli plattsättare, krävs en utbildning, oftast ges det yrkesutbildning på gymnasiet som gör att man kan gå ut direkt i arbetslivet när man är klar med denna.

Funderar du på att byta kakel i ditt badrum. Kan du göra detta själv, om du har kunskaperna. Det du ska tänka på när du gör det själv, är följande.

1) Ta bort kakel och klinker som redan finns. Se till att få bort gammal bruk så att du får en jämn och slät yta.

2) När du har fått en jämn och slät yta, är det dags för att måla tätskikt på väggen. Tätskiktet ska förhindra att fukt och eventuellt vatten kommer in i väggen och skapar mögel p.g.a. fukt.

3) När tätskiktet är applicerat och har torkat över dagen, är det dags att blanda bruk för att sedan applicera det. Det gäller att applicera mycket bruk på både väggen respektive kakelplattan för att den ska fästa ordentligt. Du kan använda tråd alternativt kryss som du köper på närmaste byggvaruhandel. Dessa kryss bestämmer avståndet i plattorna och hjälper dig att kalka rakt.

4) Foga kaklet. När du har kaklar färdigt, ska det torka i minst 24 timmar för att det ska vara stabilt, sedan ska du foga mellanrummen på plattorna så att de får en snyggare finish.

Att kakla behöver inte vara svårt, och du behöver egentligen inte ha utbildning för att kunna kakla. vill du däremot inte göra det själv, kan du ringa eller besöka olika plattsättare Stockholm. Det du ska tänka på är att de måste ha speciell licens för att få lov att utföra jobbet. Man vill inte som kund ha ett badrum som är ett fuskbygge, då riskerar man att få byta ut hela badrummet igen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *