Det tog oss 5 år innan vi hittade någon som var intresserad av att byta sin lägenhet mot vår. Under dessa år hade vi aktivt sökt på olika annonser och själva satt upp lappar i området och använt oss av så kallade ”bytes-sidor” på nätet. Jag måste säga att jag var onekligen tveksam till att bytet skulle gå igenom den här gången, eftersom vi har haft många spekulanter som sedan har tackat nej. Så blev det inte! Efter bara en snabb titt och ett uppvisande av sin egen lägenhet bestämde vi oss båda för att göra ett byte innan sommaren.

Jag är en person som behöver ordentligt med framförhållning för att kunna hantera en flytt. Det är mycket som vi har samlat på oss under åren och även om vi rensar ordentligt, finns det alldeles för mycket prylar kvar. Jag har påbörjat packningen redan nu. Det finns så mycket som man inte behöver använda under sommaren, t.ex. vinterkläder, pulkor och liknande. Den här gången kommer jag dock överlämna det mesta till en flyttfirma Huddinge som jag hittade på nätet. Att välja en som ligger i Huddinge kändes som ett självklart val eftersom det är här gamla lägenheten och nya lägenheter ligger.

En flyttfirma är bra till mycket, men vi har valt att endast anlita flyttfirman för några delar av själva flytten. Det finns vissa saker som vi kommer be om hjälp med att packa, t.ex. kristallkronorna i vardagsrummet och porslinet, men det mesta får vi ner själva. Förutom en del av packningen kommer vi se till att köpa in flyttlådor från firman och se till så att de får sköta inlastning, körning och utlastning av sakerna på plats. Eftersom det är många barn att hålla reda på under flytten bestämde vi oss även för att anlita bärhjälp, så sitter vi och ungarna på närmaste pizzeria under tiden. Pizza hör flytten till!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *