Har du ett berg som ligger i vägen på din tomt? Kanske ska du bygga en pool, eller så behöver du sätta upp ett attefallshus för att få lite mer plats? Då kan det vara dag att ta tag i bergproblematiken en gång för alla. Beroende på hur berget ser ut, hur pass stort det är och hur det ser ut i omgivningen kan man gå tillväga på flera olika sätt.

Vad är egentligen bergsprängning?

När man ska göra en bergsprängning i Stockholm handlar det om att man borrar sig in i berget. Man använder sedan hydraulik eller olika sprängämnen för att ta sönder berget till smådelar. Det är viktigt att man vet vad man gör när man sysslar med bergssprängning. Genom att anlita bergsprängning stockholm kan du alltid känna dig säker på att arbetet kommer att ske på ett säkert och tryggt sätt. Om närmiljön är extra känslig kan sprängämnena orsaka stora skador och det kan istället vara klokt att använda sig av vår hydrauliska sprängningsvariant som inte orsakar några vibrationer. Oavsett om du ska anlägga en väg, bygga nytt på tomten eller om ett berg bara är störande för utsikten eller liknande

Vad ingår när man beställer en bergssprängning?

Vad som ingår när man ska spränga bort ett berg kan variera lite. Allt som oftast kommer en besiktning och vibrationsmätning av den omkringliggande marken att ske och denna ingår nästan alltid. En grovplanering och en finplanering tillsammans med tomtägaren ingår dessutom också. Borrningen i stenen, själva sprängningen och ofta också avtäckning av berget ingår. När det gäller borttagning av bergsdelarna och transport av dessa kan hanteringen vara lite olika. I några fall ingår den, i vissa fall vill tomtägaren själv sälja eller ge bort bergdelarna till fyllnadsmassor. Ibland kan de också användas som prydnad på tomten.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *