Många av oss drömmer om det där fina nyslipade trägolvet. VI ser framför oss hur vi går omkring barfota och insuper den härliga atmosfären som ett stort nyslipat trägolv nästan alltid skapar. Det är med andra ord en ren känslomässig investering att satsa på att slipa sitt golv. Inget annat förhöjer ett rums känsla så dramatiskt och dessutom är ett golv något man är i fysisk kontakt med, till skillnad från väggarna. Man kan använda sig av golvslipning huddinge för att få tag i en bra golvslipare, för det finns faktiskt ett antal både bra och mindre bra sådana.

En fin slipning kan ”lyfta” ett golv, särskilt om det är ett gammalt fint trägolv. Många gånger döljer sig sådana pärlor under linoleummattan, och när du sliter bort den behöver du även slipa ytan för att få den jämn och fin. Ett gammalt trägolv behöver även fräschas upp mellan varven och då kan en sliprondell som man kör runt med göra underverk.

En kvalificerad yrkesutövare kan även hjälpa till med den vaxning eller inoljning som ofta följer efter en golvslipning. Golvslipning huddinge hjälper till med de flesta momenten. I stort sett de flesta parkettgolv kan slipas. Kom bara ihåg att furu och gran inte tål samma slitage eller slipning som t.ex. ek. Ett slipat och välvårdat golv kräver dessutom mindre underhåll så du kommer få tid över till annat. T.ex. kan du få tid över till att börja fundera på hur du ska inreda kring ditt nya slipade golv. Många inredningsdesigners låter ett fint golv få ta plats och synas så mycket som det går. Ett golv kan vara lika mycket inredningsdetalj som en påkostad fondvägg, så se till att du inte täcker över ditt nyslipade golv i onödan med allt för stora mattor!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *